Rebalancing

Rebalancing is een vorm van lichaamswerk die – middels aanraking, strekkingen, diepe weefselmassage en beweging – uitnodigt om met de aandacht in het lichaam te komen. Het verlegt zo de focus van het denken naar het voelen en ervaren. Een verhoogd lichaamsbewustzijn herstelt de balans tussen denken en voelen, hoofd en hart, ratio en intuïtieve wijsheid.

Voor wie

Rebalancing is een effectieve benadering voor hen die de wens hebben om minder vanuit het hoofd te leven en meer vanuit authenticiteit en spontaniteit. Het lichaamswerk helpt om in open verbinding te staan met de eigen levenskracht en het innerlijk kompas. En om van daaruit ook de verbinding met de ander aan te gaan.

Achtergrond en Filosofie

Rebalancing is ontstaan vanuit het besef dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ervaringen in het verleden kunnen zorgen voor een vastgehouden spanning in spieren en andere weefsels. Dit kan tot uitdrukking komen in een onnatuurlijke lichaamshouding of in lichamelijke klachten van bijvoorbeeld rug en nek. Het is een vorm van afweer tegen gevoelens die we als onprettig of te pijnlijk ervaren. Op het geestelijke vlak kan dit zich uiten in een rationele afstandelijke benadering, waarbij men minder is afgestemd op dieper liggende gevoelens.

Effecten

Rebalancing heeft een uitwerking op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Een van de eerste effecten is het ervaren van een diepe ontspanning die van binnenuit tot stand komt. Dit zorgt er tevens voor dat er meer innerlijke ruimte wordt ervaren. Hierdoor is het makkelijker om met emoties, lastige situaties en stress om te gaan. Bovendien wordt het een stuk rustiger in het hoofd, waardoor inzichten en oplossingen zich sneller aandienen. Energie die in het lichaam wordt vastgehouden komt weer vrij. Hierdoor zullen kracht en vitaliteit toenemen.

When you lose touch with yourself, you lose touch with the world

Eckhart Tolle

.

Rebalancing